Adatkezelési tájékoztató

Adatkezelési (GDPR) tájékoztató
a konyvelo-konyveloiroda.hu weboldal látogatói számára

  1. Tájékoztatónk célja 

E tájékoztatóval informálni – és egyúttal biztosítani – kívánjuk weboldalunk látogatóit arról, hogy a honlap működtetése és üzemeltetése során maximálisan betartjuk az Európai Parlament és Tanács 2016/679 sz. rendeletében (GDPR, 2016. április 27.), valamint az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. magyarországi törvényben (Infotörvény) foglalt szigorú rendelkezéseket, amelyek a természetes személyek személyes adatainak kezeléséről és védelméről szólnak.

Tájékozatónkban bemutatjuk, hogy a weboldal, illetve annak tulajdonosa, üzemeltetője, adatkezelője hogyan gyűjt, tárol és kezel személyes adatokat, valamint miképpen biztosítjuk az Érintettek számára a személyes adataikkal kapcsolatban az uniós és hazai jogszabályokban meghatározott önrendelkezési jogokat.

2. A weboldal url-címe: http://www.konyvelo-konyveloiroda.hu/

3. Tulajdonos, adatkezelő, üzemeltető

A weboldal tulajdonosa:
Cégnév:
Gerber Könyvelő Iroda Kft.
Székhely: 1165 Budapest, Szilágyi Mihály u. 11.
Cégjegyzékszám: 01-09-719873
Adószám: 13123314-2-42

Adatkezelő:
Adatkezelésért felelős szervezet:
Gerber Könyvelő Iroda Kft.
Adatkezelésért felelős szervezet vezetője: Gerberné Balogh Jenoveffa ügyvezető
Postai és irodai cím: 1152 Budapest, Telek u. 1.
Tel.: 306-5155; Tel./Fax: 306-1153; Mobil: +36/20 326 1316
E-mail: info(kukac)gerberkonyvelo.hu

Tárhelyszolgáltató:
WordPress Tárhely 

Webhold Internet Bt.
Cégjegyzékszám: 13-06-063030
Adószám: 22581965-2-13
Cím: 2072 Zsámbék, Terv utca 11.
Tel.: +36 20  381 4891
E-mail: info (kukac) wp-tarhely.hu
http://wp-tarhely.hu

Program- és tartalom-karbantartás:
Média-Mix Bt.
Cégjegyzékszám: 06-06-000085
Adószám: 21615207-1-06
Cím: 6725 Szeged, Sárkány u. 10.
Képviselő: Lovászi József
E-mail: lovaszi (kukac) invitel.hu
Telefon: +36 30 938 7561
http://vevoszerzo-weboldalak.hu

4. Weboldalunk célja

  • A Gerber Könyvelő Iroda szolgáltatásainak bemutatása ügyfeleinknek és az érdeklődőknek
  • Meglévő ügyfeleink tájékoztatása, online kapcsolatfelvétel és online időpontfoglalás lehetővé tétele számukra
  • Új ügyfelek szerzése
  • Tevékenységünk online nyilvánosságának biztosítása

5. Adatkezelési (GDPR) alapfogalmak

Felhasználó: az a természetes személy, aki a weboldalt megtekinti (Látogató), illetve a weboldal valamilyen szolgáltatásának igénybe vétele céljából személyes adatait megadja (Felhasználó).

Érintett: az a természetes személy, akinek a személyes adatait a weboldal bekéri, rögzíti, tárolja, kezeli és felhasználja.

Személyes adat: minden olyan információ és adat, ami alapján az érintett természetes személy közvetlenül vagy közvetett módon azonosíthatóvá válik.

Adatkezelés: a személyes adatokkal végzett műveletek összessége, így például az adatok gyűjtése, rögzítése, tárolása, felhasználása, továbbítása, törlése.

Adatkezelő: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki/amely önállóan vagy másokkal együtt az adatkezelés módjára és eszközeire vonatkozó döntéseket meghozza, végrehajtja, vagy az általa megbízott adatfeldolgozóval végrehajtatja.

Adatfeldolgozó: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki/amely az Adatkezelő által átadott személyes adatokat az Adatkezelő által meghatározott módon feldolgozza és a megadott célra felhasználja.

Adatkezelési incidens: az adatvédelmi biztonság olyan sérülése, amely a gyűjtött, tárolt, kezelt személyes adatok véletlen vagy jogellenes megsemmisülését, használhatatlanná tételét, vagy az adatokhoz való illetéktelen hozzáférést és jogosulatlan felhasználását, közzétételét eredményezi

6. Milyen adatokat gyűjt a weboldal és milyen célból?

6.1 Anonim adatgyűjtés weboldalunk megtekintésekor

Weboldalunk publikus felületei bárki által szabadon megtekinthetők. Az ezeken közzétett nyilvános tartalmak megtekintéséhez a látogatóktól semmilyen személyes adatot nem kérünk.

Ugyanakkor – mint minden weboldal -, a miénk is használ apró technikai kódokat (angolul cookie-kat, magyarul sütiket), amelyek az oldalak megtekintésekor rövidebb-hosszabb időre a látogató böngészésre használt eszközén (számítógép, mobil eszköz) és a webszerveren mentésre kerülnek.

a) Cookie-k (sütik) használata

A sütik részben technikai, részben forgalomstatisztikai feladatokat látnak el. Alkalmazásuk során a látogatók személyének azonosítására alkalmas információk nem keletkeznek, és bizonyos idő múlva automatikusan törlődnek. 

A weboldalunk alsó részén megjelenő információs sáv segítségével valamennyi látogatónk figyelmét már az elsőként megtekintett oldalon felhívjuk a sütik használatára, kérve a hozzájárulásukat, vagy lehetővé téve, hogy (az adott látogatásra vonatkozóan) a süti-használatot letiltsák.

Emellett minden látogatónak megvan a lehetősége arra, hogy a saját böngészőjében a sütik használatára globális – az összes meglátogatott weboldalra érvényes – tiltást állítson be. Böngészője ez esetben egyetlen weboldalról sem fogad és nem tárol sütiket.

használat engedélyezése vagy tiltása ily módon kifejezetten a látogatók, felhasználók kezében van. Az engedélyezést vagy tiltást, valamint a látogató gépére korábban bekerült sütik törlését saját böngészőjében minden látogató maga tudja beállítani.

A sütik (cookie-k) szerepéről, jóváhagyásuk vagy letiltásuk módjáról és következményeiről http://www.konyvelo-konyveloiroda.hu/cookie-hasznalati-tajekoztato/ című oldalunkon nyújtunk részletesebb tájékoztatást.

b) Más webhelyekről származó beágyazott tartalmak megtekintése

Előfordulhat, hogy a weboldalunkon elérhető tartalom néhány eleme külső forrásból – más webhelyről – származik (pl. beágyazott Youtube-videó, Facebook-bejegyzés, cikk, kép stb.).

Ezek a beágyazott tartalmak úgy viselkednek, mintha a látogató megtekintette volna azt a honlapot, ahol a beágyazott elem eredeti formájában található.

A forrásként használt weboldalak nagy valószínűséggel statisztikai adatokat gyűjtenek ennek a tartalomnak a megtekintéséről, amihez sütiket vagy harmadik féltől (pl. a Google-tól) származó követőkódot használnak, abból a célból, hogy adatokat nyerjenek a beágyazott tartalommal kapcsolatos látogatói érdeklődésről, a megtekintések számáról, gyakoriságról.

A külső forrás által végzett statisztikai adatgyűjtésért és a cookie-val, követőkóddal nyert adatok jogszabályoknak megfelelő kezeléséért ilyen esetben az eredeti forráshely üzemeltetője a felelős. A keletkező statisztikai adatok a weboldalunkat megtekintő látogatók személyének beazonosítására nem alkalmasak.

c) Webanalitikai eszközök

Weboldalunk forgalomelemzés céljából hivatalos Google analitikai eszközökkel statisztikai adatokat, illetve a weboldal működésére vonatkozó technikai információkat gyűjt.

Ezek nem tartalmaznak személyes adatot, csupán név nélküli statisztikát adnak a látogatók földrajzi megoszlásáról és érdeklődéséről (keresett kulcsszavak, megtekintett oldalak), valamint a látogatói viselkedésről (visszatérő látogatók aránya, weboldalon töltött idő stb.).

Weboldalunk a következő Google eszközöket használja:

Google Analytics

A Google Analytics a weboldal látogatottságáról készít statisztikai jelentéseket. Segít a forgalom elemzésében, ezáltal a weboldal fejlesztésében és optimalizálásában. Megmutatja, hogy a látogatók milyen keresőszavak segítségével találtak rá a weboldalra, milyen földrajzi területről érkeztek, mennyi időt töltöttek a weboldalon, mi iránt érdeklődtek leginkább. A Google Analytics a látogatók személyének azonosításához szükséges adatokat nem gyűjt.
Bővebb információ: https://www.webma.hu

Google Search Consol

A Google Search Consol – (korábbi nevén Google Webmaster Tools – a webmesterek munkaeszköze. Segítségével megtudható, hogy hány oldalt tart nyilván a Google az index-állományában, hogyan szerepel a honlap a Google találati listáin, vannak-e esetleg programozási hibák a weboldalon, mit kell tenni a honlap keresőre optimalizáláshoz és a weboldal sikeres működéséhez. Személyes adatokat nem gyűjt.
Bővebb információ:  https://rotisoft.hu,  https://www.reelweb.hu

d) Online marketing eszközök 

Google Ads (korábbi nevén Adwords) remarketing követőkód

Weboldalunk használ Google Ads remarketing követőkódot.

Google Ads (korábbi nevén Adwords) konverziókövetés

Weboldalunk nem használ Google konverziószámláló kódot.

6.2 Személyes adatok gyűjtése és kezelése

a) Látogatói regisztráció

Weboldalunk a közönség köréből nem gyűjt olyan regisztrációt, amihez személyes adatokat kellene megadni (pl. hírlevélre való feliratkozás).

b) Hozzászólás, komment

Weboldalunkon hozzászólás, kommentelés nincs engedélyezve, így ehhez kapcsolódó személyes adatok (pl. személynevek, e-mail címek) gyűjtése sem történik.

c) Kapcsolati (ajánlatkérő) űrlap

Weboldalunkon kapcsolati űrlap található, ami az egyes aloldalak jobb oldalsávjában van elhelyezve, címfelirata a következő: Ajánlatkérő űrlap.

Az űrlap célja: segítségével potenciális ügyfelek kérhetnek Irodánktól ajánlatot, valamint bárki érdeklődhet online, beküldheti kérdését, kérését.

Adatgyűjtés célja: a potenciális ügyfelek részére az online ajánlatkérés lehetővé tétele, illetve a válaszadás, ajánlatküldés, kapcsolatfelvétel a potenciális ügyfelekkel, érdeklődőkkel.

Az űrlap által gyűjtött személyes adatok: személynév, email-cím, telefonszám (a kapcsolatfelvétel érdekében mindhárom személyes adat megadása kötelező).

Adatgyűjtés jogalapja: a kapcsolatot kezdeményező Érintett önként megadja a válaszadáshoz szükséges elérhetőségi adatait (név, email-cím, telefonszám).

Adatok felhasználása: A megadott személyes adatokat kizárólag a beküldött üzenet megválaszolására, a kért ajánlat elküldésére, a beküldővel folytatandó kommunikáció céljára használjuk. A kommunikáció lehet: a) levél az Érintett által megadott e-mail címre, vagy b) válasz élőszóban, az Érintett által megadott telefonszámon.

Adatok őrzésének időtartama: az Érintett által megadott személyes kapcsolati adatokat csak addig őrizzük, amíg azt a kétoldalú kommunikáció szükségessé teszi. A szükségesség elmúltával a kapcsolati adatokat töröljük, megsemmisítjük.

Adatkezelés, adatfeldolgozás: Az Érintett által megadott személyes adatokat az üzenetet szövegével együtt a weboldal automatikusan Irodánk – mint Adatkezelő szervezet – központi ügyfélszolgálati email-címére továbbítja. Az Érintett által megadott személyes adatok a webszerveren nem kerülnek mentésre és tárolásra. Az adatok tárolását és felhasználását az Adatkezelő szervezet (Irodánk) vezetője, illetve a válaszadással megbízott munkatársa végzi.

d) Időpontfoglaló oldal

A http://www.konyvelo-konyveloiroda.hu/foglalas/ oldalon időpontfoglaló alkalmazást üzemeltetünk, ahol ügyfeleink előre lefoglalhatnak szabad időpontot személyes ügyintézés céjából. Az online időpontfoglalás néhány alapvető személyes adat megadását teszi szükségessé.

Az adatgyűjtés célja: az online időpontfoglalás részben ügyfeleink kényelmét, részben Irodánk részéről az ügyfélfogadás tervezését és ütemezését, a zsúfoltság elkerülését szolgálja.

Az űrlap által bekért személyes adatok: személynév, email-cím, telefonszám.

Adatgyűjtés jogalapja: az időpontfoglaló alkalmazást használó ügyfeleink az űrlapon önként megadják a kért időpont elfogadásához vagy elutasításához szükséges kapcsolati adataikat (név, email-cím, telefonszám). Ezek az adatok elengedhetetlenek a foglalás visszaigazolásához és az esetleg felmerülő kérdések egyeztetéséhez.

Adatok felhasználása: a megadott személyes adatokat kizárólag a beküldött időpontfoglalás megválaszolására, visszaigazolására, a kétoldalú kommunikáció céljára használjuk.

Adatok őrzésének időtartama: Az időpontfoglalás során megadott személyes adatokat csak addig őrizzük, amíg az ügyfél által kezdeményezett ügyintézés meg nem történik.

Adatkezelés, adatfeldolgozás: Az időpontfoglalás során megadott személyes kapcsolati adatokat (és a lefoglalni kívánt időintervallumot) a weboldal automatikusan Irodánk központi ügyfélszolgálati email-címére továbbítja. Az időpontfoglaló ügyfél személyes adatai a webszerveren, az időpontfoglaló alkalmazásban is mentésre kerülnek. Irodánkban Kovács Nikoletta végzi az időpontfoglaló alkalmazás jelszóval védett adminisztrációs felületén a beérkezett foglalások kezelését, elfogadását és visszaigazolását, így az időpontfoglalók személyi adatainak kezelését is.

7. Megosztjuk-e valakivel a Felhasználók személyes adatait?

A kapcsolati (ajánlatkérő) űrlapon és az időpontfoglaló alkalmazás űrlapján a Felhasználók által megadott személyes elérhetőségi adatokat az Adatkezelő szigorúan bizalmasan kezeli, senkivel nem osztja meg, továbbá nem használja kéretlen reklámok vagy hírlevelek küldésére, vagy más egyéb célra.

8. Mennyi ideig őrizzük a személyes adatokat?

Az ajánlatkérő (kapcsolati) űrlapon beérkező személyes adatokat az Adatkezelő csupán addig őrzi, amíg azt a kölcsönös kapcsolattartás megkívánja, de ezen az időtartamon belül az Érintett bármikor kérheti adatainak törlését. Az adatokat a kölcsönös kapcsolattartási cél elmúltával az Adatkezelő törli.

Az időpontfoglaló alkalmazás által a webszerveren őrzött foglalásokat, és az azokban lévő személyes adatokat az időpontfoglalás adminisztrálásával  megbízott munkatársunk havonta, az ügyintézés megtörténtét követő hónap 10-éig törli az alkalmazás admin felületéről.

9. Hogyan védjük a kezelt személyes adatokat?

Adatkezelő megbízásából a WordPress Tárhely szolgáltató gondoskodik a webszerver magas technikai színvonalú, folyamatos védelméről. A Tárhelyszolgáltató a legkorszerűbb informatikai eszközöket és biztonsági rendszereket alkalmazza annak érdekében, hogy az adatokhoz való illetéktelen hozzáférést megakadályozza.

A weboldal korszerű védelmi intézkedések ellenére esetleg mégis előforduló feltörése és az Érintett időpontfoglaló ügyfelek személyi adataira nézve kockázattal járó illetéktelen hozzáférés, vagy a személyes adatok illetéktelen felhasználása (összefoglaló néven: adatkezelési incidens) esetén Adatkezelő haladéktalanul tájékoztatja az Érintetteket, továbbá a megteszi a GDPR és az Infotörvény által előírt kötelező hatósági bejelentést, a haladéktalanul intézkedik a kármentésről, a tárhelyszolgáltató pedig a megfelelő adatvédelmi állapot helyreállításáról.

Az Adatkezelő – amennyiben valamilyen okból, például az Érintett vagy illetékes hatóság (rendőrség, bíróság) kérésére személyes adatok elektronikus úton történő továbbítása válik szükségessé –, az adatállomány titkosításával gondoskodik a továbbított adatok védelméről.

10. Végzünk-e automatizált adatkezelést, feldolgozást vagy profilalkotást?

Az általunk kezelt személyes adatokból semmilyen automatikus profilalkotást nem végzünk.

A weboldal forgalmáról adatokat gyűjtő Google analitikai eszközök (Analytics, Search Consol) által gyűjtött – a látogatók személyének azonosítására alkalmatlan – statisztikai információkat a Google cég szerverei gyűjtik, tárolják és őrzik – a Google által az Interneten közzétett, szigorú biztonsági elveknek és rendszabályoknak megfelelően.

11. Továbbítjuk-e valahová az adatokat?

Az Érintettek által megadott személyes adatokat külső adatfeldolgozónak vagy egyéb harmadik személynek nem továbbítjuk.

12. Milyen jogokkal rendelkezik az Érintett az általunk kezelt személyes adataival kapcsolatban?

Érintett az Adatkezelőtől bármikor

  • kérhet tájékoztatást a tárolt saját személyes adatainak tartalmáról, felhasználásának és kezelésének módjáról
  • kérheti adatainak helyesbítését
  • kérheti adatainak törlését vagy az adatkezelés és felhasználás korlátozását
  • tiltakozást jelenthet be adatainak kezelésével kapcsolatban
  • rendelkezhet korábbi adatkezelési hozzájárulásának visszavonásáról

Érintettnek joga van a tárolt személyes adatait az Adatkezelőtől kikérni. A kiadott export-fájlnak vagy dokumentummásolatnak a kérelmező személyével kapcsolatos valamennyi tárolt adatot tartalmaznia kell.

Az Érintett kérheti korábban megadott bármely személyes adatának módosítását vagy törlését.

A törlés nem vonatkozik olyan adatokra, amelyeket technikai, jogi vagy biztonsági okok miatt az Adatkezelőnek kötelező megőrizni.

13. Jogérvényesítési lehetőségek

Amennyiben az Érintettnek személyes adatai kezelésével kapcsolatos kétsége, kérdése, észrevétele, panasza van, kérjük, jelezze azt levélben, email-ben vagy telefonon az adatkezelésért felelős szervezet vezetőjének az alábbi elérhetőségen:

Adatkezelésért felelős szervezet: Gerber Könyvelő Iroda Kft.
Adatkezelésért felelős szervezet vezetője: Gerberné Balogh Jenoveffa ügyvezető
Postai és irodai cím: 1152 Budapest, Telek u. 1.
Telefon: 306-5155; Tel./Fax: 306-1153; Mobil: +36/20 326 1316
E-mail: info(kukac)gerberkonyvelo.hu

Amennyiben az Érintett úgy érzi, hogy weboldalunk megsértette személyes adatainak védelméhez fűződő jogait, Adatkezelőtől kérheti a helyzet kivizsgálását és a kifogásolt gyakorlat megszüntetését.

Ha ez nem vezet eredményre, vizsgálatot kezdeményezhet a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (NAIH) címzett bejelentéssel, hivatkozva arra, hogy személyes adatai kezelésével kapcsolatban jogsérelme keletkezett, vagy fennáll annak közvetlen veszélye.

A NAIH elérhetősége:
Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
Székhely: 1024 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C
Honlap: http://www.naih.hu

Személyes adatainak kezelésével összefüggő jogainak megsértése, valamint tiltakozásának jogtalan elutasítása esetén az Érintett bírósághoz fordulhat. A bíróság az ügyben soron kívül jár el, a per elbírálása a Törvényszék hatáskörébe tartozik.

2018. május 20.

Gerber Könyvelő Iroda Kft.